Bentley Flying Spur w12

De Flying Spur is een uniek samenspel van dynamische prestaties en modern vakmanschap. Door de modern vormgegeven en geïnspireerd uitgevoerde intuïtieve technologie staat u altijd in verbinding met uw auto en de wereld om u heen. Rijden in de Flying Spur is een verrijkende, verfijnde en enerverende ervaring, of u nu zelf achter het stuur zit of liever iemand anders laat rijden. 

Modern design

Door de scherpe lijnen, de fraaie vorm en de evenwichtige verhoudingen is de Flying Spur een indrukwekkende verschijning. Het assertieve design omvat onder meer een matrixgrille met verticale bladen, koplampen met het effect van geslepen kristal, een helder gelakt 21“ wiel met tien dubbele spaken als standaard en een Flying B-mascotte met verlichting als optie.

Het modern vormgegeven interieur is een verfijnde en comfortabele omgeving voor bestuurder en passagiers. Door het panoramische glazen zonnedak baadt het interieur in licht, terwijl de gepolijste ventilatieopeningen een extra niveau van detail toevoegen. Als optie kunnen de ventilatieopeningen ook met een geruit ribbelpatroon worden uitgevoerd.

Het harmonieuze interieur is uitgerust met stoelen in geribbeld leder. U kunt ook kiezen voor de Mulliner Driving Specification, met een Lofted Diamond-design waarin complex stikwerk en borduurwerk gecombineerd zijn.

VERFIJNDE PRESTATIES VAN DE BENTLEY FLYING SPUR

Dankzij een ontzagwekkende 6.0 W12-motor met een vermogen van 635 pk en een koppel van 900 Nm, is het rijden in de Flying Spur een verfijnde en enerverende ervaring. Puttend uit een schijnbaar oneindig vermogen brengt de wagen u moeiteloos in 3,8 seconden van 0 tot 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 333 km/h.

Dankzij de achtversnellingsbak met dubbele koppeling schakelt en accelereert de auto snel en soepel. De topsnelheid wordt gehaald in de zesde versnelling, de zevende en achtste versnelling beperken het brandstofverbruik bij het rijden op hoge snelheid. Het koppelverdeelsysteem Torque Vectoring by Brake remt de binnenste wielen in bochten en werkt samen met Bentley Dynamic Ride, onze 48-volts actieve rolregeling, om bij elke snelheid een indrukwekkende wendbaarheid te kunnen garanderen.

Met de keuze uit vier rijmodi, Comfort, Sport, Bentley en Custom, wordt het rijden nog lonender. Met Adaptive Valve Control kan het motorgeluid worden aangepast, voor een duidelijker geluid in de modus Sport en een stillere motor in de modus Comfort.

Naadloze technologie

Er is innovatieve technologie geïntegreerd in de Flying Spur om iedere rit een unieke ervaring te maken en een nieuw niveau van controle over iedere reis. Via de My Bentley-app maakt u moeiteloos verbinding met de auto en de wereld om u heen, dankzij de functies van My Bentley Connected Car, zoals Apple CarPlay®, satellietnavigatie en My Car, voor de status van uw auto. Slimme veiligheidssystemen, zoals het informatiesysteem voor onveilige situaties en Private eCall, verhogen het vertrouwen.

De interieurverlichting kan worden afgestemd op de optionele Mood Lighting Specification en uw favoriete verlichtingsinstellingen kunnen in de Touch Screen Remote worden opgeslagen. Dit precisiescherm behoort tot de standaarduitrusting en is geïntegreerd in de middenconsole achterin. Het kan met een druk op de knop eenvoudig worden uitgenomen om het zonnedak, de ventilatie, entertainment en andere functies te regelen vanaf de zitplaatsen achterin.

Dankzij slimme veiligheidssystemen, waaronder het informatiesysteem voor onveilige situaties, slimme led-matrixkoplampen en een optionele nachtzichtcamera, kunt u zich onbezorgd op weg begeven. Om de rijervaring binnen de bebouwde kom te verbeteren, behoort de City Specification tot de standaarduitrusting. Hiertoe behoren functies als een waarschuwing voor voetgangers, verkeersbordherkenning en een dakcamera.

Apple CarPlay® is een gedeponeerd handelsmerk van Apple Inc.

ONBEPERKTE PERSONALISATIE BIJ DE BENTLEY FLYING SPUR

Hem helemaal de uwe maken vormt deel van de gedistingeerde schoonheid van de Flying Spur. Het standaard palet van 16 kleuren kan worden uitgebreid tot meer dan 80 kleuren, als u kiest uit het uitgebreide en het Mulliner assortiment.

Als aanvulling op de evenwichtige verhoudingen en het unieke karakter van de Flying Spur zijn er twee exclusieve 21“ wielen met tien dubbele spaken verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er is ook een 22“ wiel leverbaar, waarbij met de Mulliner Driving Specification uit twee versies kan worden gekozen.

Voor het interieur kunt u kiezen uit 15 ledersoorten, waaronder twee tweekleurenstijlen. Het ruitvormige ribbelpatroon dat standaard is aangebracht op een aantal bedieningselementen, kan ook worden uitgebreid naar de “bull‘s eye“ en de middelste ventilatieopeningen. Er is keuze uit drie openporige fineren en acht hoogglansfineren, met een optionele verchroomde pinstripe en zeven Dual Veneers van Mulliner.

Ervaar de verleidelijke combinatie van prestaties en vakmanschap, ervaar hoe het voelt om in de ultieme vierdeurs grand tourer te rijden. 

TECHNISCHE SPECIFICATIE VAN DE BENTLEY FLYING SPUR

Motor - Flying Spur

Motor                                                              6-litre twin turbocharged W12

Transmissie                                                      8-speed Quickshift automatic

Vermogen                                                        635PS / 626bhp / 467kW @ 6000 rpm

Koppel                                                             900Nm, 664 lb.ft @ 1500-5000 rpm

Emissieniveau                                                  EU 6

Brandstof                                                        98 (95) RON

Prestaties - Flying Spur

Maximumsnelheid                                         207mph / 333km/h

Acceleratie MPH                                           0 - 60mph 3.7 seconds

Acceleratie KMH                                           0 - 100km/h 3.8 seconds

Afmetingen - Flying Spur

Carrosserietype                                                             Saloon

Totale lengte                                                                 5316mm / 209.29in

Breedte met spiegels                                                     2220mm / 87.4in

Breedte met ingeklapte spiegels                                     2013mm / 79.25in

Hoogte                                                                         1483mm / 58.39in

Wielbasis                                                                      3194mm / 125.75in

Brandstofverbruik - Flying Spur

NEDC (nieuwe Europese rijcyclus):

Stadsverkeer                                                                   19,5 litres/100km

Buiten de stad                                                                10,7 litres/100km

Gecombineerd                                                                14,0 litres/100km

CO2-emissies (gecombineerd)                                         320g/km

Actieradius                                                                     643 km

Energielabel                                                                    G

WLTP-rijcyclus:

Laag                                                                                25,9 litres/100 km

Gemiddeld                                                                       16,0 litres/100 km

Hoog                                                                               12,6 litres/100 km

Hoogst                                                                            12,3 litres/100 km

Gecombineerd                                                                 15,0 litres/100 km

Gecombineerd CO2                                                         340 g/km

Actieradius                                                                      600 km

Energielabel                                                                    G

Informatie Opvragen Flying Spur

Privacy statement Bentley Rotterdam (onderdeel van Pon Luxury Cars B.V.)

De Pon Luxury Cars B.V. vindt de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang. Wij verwerken uw gegevens dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.
Met dit privacy statement informeren wij u over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?
In dit privacy statement beschrijft de Pon Luxury Cars B.V. (hierna: “Pon Luxury Cars” of “wij”) hoe zij als verwerkingsverantwoordelijke met uw persoonsgegevens omgaat. Wij zijn verbonden aan Pon Holdings B.V. ("Pon") en maken onderdeel uit van de Pon groep.

2. Wat is een persoonsgegeven?
Informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon is een persoonsgegeven. Of bepaalde informatie als een persoonsgegeven moet worden gekwalificeerd hangt er mede vanaf of Pon Luxury Cars beschikt over wettige middelen waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij deze inzet om een betrokkene te identificeren. Zo beschouwen wij uw kenteken en chassisnummer bijvoorbeeld ook als een persoonsgegeven.

3. Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij verwerken persoonsgegevens over u omdat u gegevens zelf aan ons verstrekt bij het aangaan van een overeenkomst met ons, maar ook wanneer u gebruik maakt van onze diensten en ons daarmee gegevens verstrekt, dan wel ons in staat stelt gegevens vast te leggen over uw interesses en voorkeuren.
Aan ons verstrekte gegevens

Als u met Pon Luxury Cars een overeenkomst aangaat, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig:
• naam en adres;
• contactgegevens (telefoonnummers, e-mailadressen);
• geboortedatum;
• geslacht;
• klantnummer(s);
• financiële gegevens (bankrekeninginformatie, offertes, facturen).

Daarnaast verwerkt Pon Luxury Cars in het kader van de uitvoering een overeenkomst met u of het verlenen van een dienst aan u de volgende gegevens die als persoonsgegevens kunnen kwalificeren:
• chassisnummer en model van uw voertuig;
• technische gegevens over uw voertuig;
• kenteken van uw voertuig;
• onderhoudshistorie van uw voertuig;
• eigendomshistorie van uw voertuig (tenaamstellingsgegevens);
• andere gegevens relevant voor de betreffende overeenkomst.

Gegevens over uw gebruik van onze diensten en/of producten
Als u gebruik maakt van diensten van Pon Luxury Cars of anderszins contact heeft met ons, verwerken wij in het kader van onze dienstverlening – afhankelijk van het precieze gebruik dat u ervan maakt – de volgende gegevens die als persoonsgegevens (kunnen) worden gezien:
• gegevens die betrekking hebben op uw randapparatuur, zoals een MAC-adres, IP-adres of ander nummer;
• uw communicatievoorkeuren en instellingen;
• gegevens die wij verbinden aan bepaalde patronen, zoals een status in het profiel dat wij over u opstellen aan de hand van uw consumptiegedrag (bijvoorbeeld: de frequentie waarmee u een aankoop doet of dienst afneemt);
• surfgedrag, vastgesteld aan de hand van onze eigen observaties of cookies (zie ook artikel 9 van dit privacy statement);
• klanttevredenheidsgegevens;
• gegevens over uw gebruik van Customer Care.

4. Geen verwerking van gegevens van personen jonger dan 16 jaar
Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat Pon Luxury Cars hun persoonsgegevens verwerkt.

5. Verwerking: grondslagen en gerechtvaardigde belangen
De verwerking van persoonsgegevens vindt plaats op basis van de volgende grondslagen uit artikel 6 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming:
1. Toestemming
2. Uitvoering van een overeenkomst met u
3. Wettelijke verplichting
4. Vervulling van een taak van algemeen belang
5. Gerechtvaardigd belang van Pon Luxury Cars of een derde

Gerechtvaardigde belangen zijn onder andere: marketing, reclame, beveiliging, (misdaad)preventie, IT-beheer, onderzoek en analyse naar eigen producten of diensten, bedrijfshuishouding, juridische zaken, intern beheer.

6. Doeleinden voor het verwerken van persoonsgegevens
Pon Luxury Cars verwerkt uw persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement.
• Het opbouwen en onderhouden van de klantrelatie inclusief het onderhouden van een directe relatie tussen de verantwoordelijke en aanverwante financiële dienstverleners, onder meer voor commerciële doeleinden (grondslag: 2, 5).
• Het afhandelen van bestellingen (inclusief facturering), het verwerken in financiële administraties en logistieke afhandeling (grondslag: 2, 5).
• Het bieden van klantenservice inclusief service rondom het kopen van diensten en producten, het vervullen van garantieverplichtingen en productherroepingen voor onze eigen dienstverlening, het afhandelen van klachten en verzoeken (grondslag: 2, 3, 4 of 5).
• Het in bepaalde gevallen onderhouden van communicatie om proactief contact met gebruikers op te nemen in het kader van voertuiggebreken of -storingen of om serviceafspraken te plannen inclusief het mogelijk maken van mobiliteitsservices (grondslag: 2 of 5).
• Het uitvoeren van marktonderzoek om onze bedrijfsvoering, merken, diensten en producten te verbeteren (grondslag: 5).
• Het communiceren met betrokkenen en het bieden van een loyaliteitsprogramma (grondslag: 1 of 5).
• U benaderen met aanbiedingen of andere commerciële informatie. U heeft daarbij altijd de mogelijkheid om u hiervoor af te melden door bezwaar te maken. Bij alle communicatie is aangegeven op welke wijze u dit kan doen (grondslag: 1 of 5).
• Het verbeteren van de inhoud van onze communicatie door deze op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 5).
• Het (verder) ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande producten en diensten (grondslag: 5).
• Het meten van klanttevredenheid, het bieden van managementinformatie en het bepalen van de algehele bedrijfsstrategie (grondslag: 1 of 5).
• Het organiseren van evenementen voor data-analysedoeleinden om producten of diensten te kunnen verbeteren of ontwikkelen, waarbij deelnemers van deze evenementen werken met persoonsgegevens in (pseudo)anonieme vorm - niet direct herleidbaar naar u als natuurlijk persoon-, voor zover toegestaan onder toepasselijk recht (grondslag: 5). 
• Het bieden van diensten op het internet en via app-functionaliteiten, inclusief het bieden van relevante commerciële berichten in deze apps (grondslag: 1, 2 of 5).
• Het voldoen aan wettelijke verplichtingen, beslechting van geschillen en handhaving van onze rechten en overeenkomsten (grondslag: 3, 4 of 5).
• Het verbeteren van datakwaliteit met behulp van adresvalidatie-technieken (grondslag: 5).
• Het koppelen en analyseren van cookies van onze websites aan bij ons bekende klantgegevens. Dit doen wij om de inhoud van onze communicatie zo goed mogelijk op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 1 of 5).
• Het kunnen aanbieden van een proefrit of anderszins tijdelijk beschikbaar stellen van een voertuig. Hierbij kunnen wij u vragen u te identificeren met een geldig legitimatiebewijs en/of wanneer noodzakelijk maken wij een afgeschermd kopie van uw rijbewijs of identiteitskaart/paspoort voor de duur van het gebruik van het voertuig. Dit doen wij om uw identiteit vast te stellen en om het mogelijk te maken om aangifte te doen wanneer het vermoeden bestaat van diefstal of er sprake is van aantoonbare schade of wangedrag. (grondslag: 2).

7. Delen met derden
Pon Luxury Cars deelt uw persoonsgegevens met derden in onder andere de volgende gevallen en met bijbehorende redenen. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement:
• met gelieerde financiële dienstverleners met als doel aansluitende financiële diensten aan te bieden (grondslag: 2);
• met geautoriseerde dealers of servicepartners uit het distributienetwerk van Pon (grondslag: 1, 2 of 5);
• als wij wettelijk verplicht of bevoegd zijn om persoonsgegevens aan derden te verstrekken (grondslag: 3);
• als wij een vermoeden hebben van een schending van de rechten van derden, van strafbare feiten of van misbruik, kunnen wij persoonsgegevens verstrekken aan derden die daarbij een gerechtvaardigd belang hebben of aan instanties die het algemeen belang dienen. Dit kunnen ook handhavende autoriteiten zijn, zoals het Openbaar Ministerie of toezichthouders (grondslag: 3, 4 of 5);
• Pon Luxury Cars kan uw gegevens ook delen met andere bedrijfsonderdelen binnen de Pon groep voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of vanwege gerechtvaardigde bedrijfsbelangen, zoals het voeren van een centrale administratie of klantenservice, en het analyseren van onze dienstverlening aan u (grondslag: 5).
• met partijen die Pon Luxury Cars assisteren in haar dienstverlening en geen verwerker zijn (denk aan accountants en (juridisch) adviseurs) (grondslag: 5);
• voor bedrijfseconomische doeleinden (zoals de verkoop van bedrijfsactiviteiten of aandelen of een reorganisatie) (grondslag: 5).
Pon Luxury Cars gebruikt ook diensten van derde partijen die fungeren als 'verwerkers' (bijvoorbeeld hosting-dienstverleners, mobiliteitsdienstverleners en onderzoeksbureaus, met als doel marktonderzoek of klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Deze dienstverleners zullen persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de instructies en onder de controle van Pon Luxury Cars.

Als persoonsgegevens naar een ontvanger in het buitenland worden verzonden, gebeurt dit doorgaans alleen naar een ontvanger in een land dat volgens de Europese Commissie een voor persoonsgegevens passend beschermingsniveau biedt. Als persoonsgegevens naar een ontvanger in een land worden verstuurd dat geen passend beschermingsniveau biedt, zal 
Pon Luxury Cars ervoor zorgen dat de wettelijk vereiste waarborgen worden genomen. Indien u nadere informatie wenst te ontvangen over de doorgifte van uw persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte, kunt u contact opnemen met de Functionaris voor Gegevensbescherming van Pon (zie artikel 12).

8. Hoe lang wij gegevens bewaren
Wij bewaren persoonsgegevens overeenkomstig ons interne dataretentiebeleid en/of zo lang als (i) u klant bent bij Pon Luxury Cars of interesse blijft tonen in de diensten van Pon Luxury Cars, (ii) wij wettelijk verplicht zijn gegevens te bewaren, of (iii) wij op goede gronden menen gegevens te mogen bewaren, voor zover noodzakelijk.

9. In kaart brengen websitebezoek
Wanneer u onze websites, diensten, applicaties, communicatiediensten (zoals e-mail) en hulpmiddelen bezoekt of gebruikt, kunnen wij cookies, web beacons en andere soortgelijke technologieën voor het opslaan van informatie gebruiken met als doel advertentie-uitingen te personaliseren en u een betere, snellere en veiligere klantervaring te kunnen bieden. Als u geen cookies wenst, kunt u die weigeren. Voor meer details over het gebruik van cookies verwijzen wij naar ons cookie statement (https://www.bentleymotors.com/eu/nl/misc/cookie-policy.html)

10. Uw rechten, waaronder het recht om bezwaar te maken
U heeft het recht om te weten welke persoonsgegevens wij van u hebben vastgelegd en aan wie wij uw persoonsgegevens hebben verstrekt. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice. Pon Luxury Cars zal zich inspannen om te reageren binnen de wettelijke termijn. Buitensporige verzoeken kunnen wij buiten behandeling laten.

Naast het recht op inzage heeft u met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens de volgende rechten:
• het recht om uw toestemming in te trekken, voor zover onze verwerking van uw persoonsgegevens daarop is gebaseerd;
• het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens;
• het recht om uw persoonsgegevens te (laten) rectificeren/corrigeren;
• het recht op verwijdering van uw persoonsgegevens;
• het recht op beperking van de jou betreffende verwerking;
• het recht op dataportabiliteit;
• het absolute recht om bezwaar te maken tegen direct marketing;
• het recht om bezwaar te maken tegen verwerkingen die plaatsvinden vanwege de gerechtvaardigde belangen van Pon Luxury Cars of een derde (afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden).

U kunt uw rechten slechts uitoefenen voor zover de wet u deze rechten toekent. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u zelf is gedaan, vragen wij om een kopie van uw identiteitsbewijs bij dit verzoek mee te sturen. Hierbij vragen wij ook om op deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone; de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) onherkenbaar te maken.

11. Beveiliging en bescherming van gegevens
Pon Luxury Cars past passende beveiligingsmaatregelen toe om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging zoveel mogelijk tegen te gaan. Pon Luxury Cars heeft zowel technische als organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Deze beveiligingsmaatregelen worden periodiek herzien op basis van dreigingen.

12. Contact
Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot dit privacy statement kunt u contact opnemen met:
Pon Luxury Cars B.V.
Zuiderinslag 8 
3833BP Leusden
Onze Functionaris voor Gegevensbescherming is bereikbaar per e-mail via privacy@pon.com en per post via:

Pon’s Automobielhandel B.V.
T.a.v: 'Privacy Officer'
Antwoordnummer 6
3800 VB Amersfoort

13. Wijzigingen
De manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, en de samenstelling of hoeveelheid van gegevens die wij verwerken, kan wijzigen. Daarom behouden wij ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. U zult indien noodzakelijk op de hoogte worden gebracht van een wijziging. In dit Privacy Statement wordt altijd de laatste datum van wijziging aangegeven. Eerdere versies zijn hieronder te raadplegen:

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.