BENTLEY FLYING SPUR S

Aangedreven door een V8-benzinemotor van 4,0 liter of een hybride V6-benzinemotor van 2,9 liter combineert de Flying Spur S de uitstraling en de kracht van alle wagens in de Flying Spur-reeks met een opvallende stijl en sportkarakter. Dat resulteert in een wagen als geen ander: een extreem luxueuze vierdeurs sedan met een uiterlijk en rijgedrag om kippenvel van te krijgen

Strak en gestroomlijnd

Aangedreven door een V8-benzinemotor van 4,0 liter of een hybride V6-benzinemotor van 2,9 liter combineert de Flying Spur S de uitstraling en de kracht van alle wagens in de Flying Spur-reeks met een opvallende stijl en sportkarakter. Dat resulteert in een wagen als geen ander: een extreem luxueuze vierdeurs sedan met een uiterlijk en rijgedrag om kippenvel van te krijgen. Kenmerkend zijn de donkere details in het exterieur, waardoor hij er vanuit iedere hoek geweldig uitziet. Tegelijkertijd biedt het interieur een ongelooflijke ervaring, zowel voor de bestuurder als de passagiers.

SIERLIJK VORMGEGEVEN 

Bij de eerste blik op deze wagen valt direct het hoge contrast in de details van het exterieur op. Standaard wordt de Blackline Specification aangebracht, waarbij vrijwel alle details van het exterieur die doorgaans in chroom worden uitgevoerd nu zwart zijn. Dat geldt voor alle omlijstingen, de portierkrukken en de ventiliatiesleuven. In feite zijn van de imposante matrixgrille aan de voorkant van de wagen tot de ovalen uitlaatpijpen achter alleen de Bentley-badges nog in chroom uitgevoerd.

Maar de imposante stijl gaat nog verder. Een optionele chassiskit versterkt de sportieve uitstraling, terwijl de velgen van 21 inch met vijf drievoudige spaken, die exclusief zijn voor Bentley's 'S'-modellen, een duizelingwekkende combinatie van glanzend zwart en machinaal afgewerkte delen te zien geven. De portierspiegels zijn afgewerkt in glanzend zwart en de verlichting zowel voor als achter is voorzien van een heel donkere tint.

In de ruime cabine is er door de exclusieve kenmerken van de 'S'-modellen geen twijfel mogelijk over de identiteit van de wagen. Met ‘S’-badges op het dashboard en aangenaam aanvoelende Dinamica-panelen op de stoelkussens, de versnellingshendel en het verwarmde stuur is de algemene indruk die van op sport gebaseerde luxe, of u nu voorin of achterin zit. Zelfs de grafische elementen in het instrumentenpaneel zijn opnieuw vormgegeven en aangepast aan het overkoepelende thema.

ZINDEREND VERMOGEN

De Flying Spur S is een ongelooflijk krachtige wagen. Hij is verkrijgbaar met naar keuze twinturbogeblazen V8-benzinemotor van 4,0 liter of in een hybride uitvoering met een V6-benzinemotor van 2,9 liter en elektromotor, met prestaties die vrijwel ongeëvenaard zijn in de wereld van luxe sedans.

Met de V8-configuratie levert hij 550 pk. Dat is genoeg om binnen 4,1 seconden op te trekken van 0-100 km/h en een topsnelheid van 318 km/h te halen. De wendbaarheid en het stuurgedrag zijn net zo indrukwekkend dankzij de innovatieve rolregeling Bentley Dynamic Ride, waarbij een 48-volts elektromotor de stabilisatorstangen regelt volgens wat nodig is voor uw reis. Of u nu door de stad manoeuvreert of cruist op open wegen, hiermee rijdt u soepel en comfortabel. Op het moment dat u een bocht met hoge snelheid neemt, verstijven de stabilisatorstangen automatisch voor een betere stabiliteit van de wagen en meer vertrouwen en controle.

Kiest u daarentegen voor de hybride, dan geniet u van een ander soort topprestaties. De wagen levert dan een gecombineerd vermogen van 544 pk, waarmee u binnen 4,3 seconden optrekt van 0-100 km/h. Op puur elektrisch vermogen rijdt de wagen tot 40 km en hij is krachtig genoeg om dat in een snelwegtempo te doen, met een topsnelheid van bijna 140 km/h in de EV-modus.

Beide configuraties bieden keuze uit rijmodi, waarbij de geavanceerde Sport-modus zorgt voor maximale opwinding, de Comfort-modus een meer relaxte rijstijl en de Bentley-modus de middenweg tussen deze twee. De vierde modus, Custom, kunt zelf vooraf configureren met uw eigen instellingen voor motor, transmissie, vering en stuurgedrag.

 

Geavanceerde technologie in de wagen

Iedere Flying Spur S heeft een ingebouwde Wi-Fi-hotspot, die deel uitmaakt van een servicepakket dat ook Apple CarPlay* omvat. Bovendien zijn er een aantal functies voor bediening op afstand, die beschikbaar zijn via de smartphone-app My Bentley en waarmee u uw wagen snel kunt terugvinden en bijvoorbeeld de sloten, de verlichting en het brandstofpeil kunt controleren.

Alle wagens zijn standaard uitgerust met de City Specification, die u een reeks rijhulpfuncties biedt om het rijden in de stad te vergemakkelijken. Die omvatten parkeerhulp, waarschuwingen bij het achteruitrijden of manoeuvreren nabij voetgangers en openen van de kofferbak zonder handen. Voor meer rijgemak op open buitenwegen kunt u ook de optionele Touring Specification toevoegen, met bijvoorbeeld nachtzichthulp, een headupdisplay, aanpasbare cruisecontrol en rijbaanhulp.

*Apple CarPlay is een gedeponeerd handelsmerk van Apple Inc.

Stel uw ideale Flying Spur S samen

De Flying Spur S is op vele manieren helemaal aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Neem bijvoorbeeld het lakwerk voor het exterieur. Als u standaardopties, het uitgebreide kleurenpalet en de satijnglans- en parelglansafwerkingen van Mulliner bij elkaar optelt, hebt u keuze uit meer dan 80 kleuren. De standaard velgen van 21 inch zijn exclusief voor de 'S'-modellen en visueel zeer opvallend. Niettemin kunt u als optie upgraden naar velgen van 22 inch, die verkrijgbaar zijn in twee afwerkingen: glanzend zwart en Pale Brodgar Satin. De glanzend rode remklauwen die standaard worden aangebracht, zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

In de cabine nemen de mogelijkheden toe van talrijk tot eindeloos. De harde oppervlakken kunnen worden uitgevoerd in een fineer naar keuze, van houtsoorten in hoogglans tot hout met open poriën en technische materialen zoals Dark Tint Engine Turned Aluminium. Als extra luxe detail kunt u kiezen voor Piano Linen-lak op het dashboard en de portierstrippen. Bovendien kunt u primaire en secundaire leertinten kiezen, en ook extra biezen en stiksels in contrastkleuren, inclusief handgemaakte kruissteken. Verder zijn er opties zoals een panoramisch glazen dak en het fraaie draaiende display van Bentley, waarmee u met één druk op een knop het centrale touchscreen met een hoge resolutie kunt afwisselen met een gefineerd paneel met drie handgemaakte analoge meters. En wat betreft muziek kunt u kiezen uit drie opties: het Bentley Signature-audiosysteem, dat standaard wordt geïnstalleerd, het Bang & Olufsen for Bentley-systeem en, voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit in de wagen, het Naim for Bentley-systeem.

Maar dit is allemaal nog maar het begin. Want als u nog meer wilt, kan Bentley's afdeling voor individuele opdrachten, Mulliner, u helpen om werkelijk persoonlijke kenmerken voor uw wagen te kiezen. Neem vandaag contact met ons op voor meer informatie over opties voor personalisatie van de Flying Spur S.

VERKRIJGBARE MOTOREN

De Flying Spur S is te bestellen met een twinturbogeblazen V8-benzinemotor van 4,0 liter of met een hybride aandrijving met een V6-motor van 2,9 liter.

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE BENTLEY FLYING SPUR S

MOTOR - FLYING SPUR S
 • Motor

  4.0 litre Twin-turbocharged V8

 • Transmissie

  8-speed Dual Clutch

 • Vermogen

  550PS / 542bhp / 404kW @ 6000 rpm

 • Koppel

  770Nm, 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm

 • Emissieniveau

  EU 6

 • Brandstof

  98 (95) RON

PRESTATIES - FLYING SPUR S
 • Maximumsnelheid

  198mph / 318km/h

 • Acceleratie MPH

  0 - 60mph 4.0 seconds

 • Acceleratie KMH

  0 - 100km/h 4.1 seconds

AFMETINGEN - FLYING SPUR S
 • Carrosserietype

  Saloon

 • Totale lengte

  5316mm / 209.29in

 • Breedte met spiegels

  2220mm / 87.40in

 • Breedte met ingeklapte spiegels

  2013mm / 79.25in

 • Hoogte

  1483mm / 58.39in

 • Wielbasis

  3194mm / 125.75in

BRANDSTOFVERBRUIK - FLYING SPUR S

NEDC (nieuwe Europese rijcyclus):

 • Stadsverkeer

  16.5 l/100 km

 • Buiten de stad

  8.8 l/100 km

 • Gecombineerd

  11.6 l/100 km

 • CO2-emissies (gecombineerd)

  270g/km

 • Actieradius

  776 km

 • Energielabel

  E

 • WLTP-rijcyclus:

 • Laag

  20.0 l/100 km

 • Gemiddeld

  13.3 l/100 km

 • Hoog

  10.8 l/100 km

 • Hoogst

  11.2 l/100 km

 • Gecombineerd

  12.7 l/100 km

 • Gecombineerd CO2

  288 g/km

 • Actieradius

  709 km

 • Energielabel

  E

Informatie Opvragen Flying Spur

Privacy statement Bentley Rotterdam (onderdeel van Pon Luxury Cars B.V.)

De Pon Luxury Cars B.V. vindt de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang. Wij verwerken uw gegevens dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.
Met dit privacy statement informeren wij u over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?
In dit privacy statement beschrijft de Pon Luxury Cars B.V. (hierna: “Pon Luxury Cars” of “wij”) hoe zij als verwerkingsverantwoordelijke met uw persoonsgegevens omgaat. Wij zijn verbonden aan Pon Holdings B.V. ("Pon") en maken onderdeel uit van de Pon groep.

2. Wat is een persoonsgegeven?
Informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon is een persoonsgegeven. Of bepaalde informatie als een persoonsgegeven moet worden gekwalificeerd hangt er mede vanaf of Pon Luxury Cars beschikt over wettige middelen waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij deze inzet om een betrokkene te identificeren. Zo beschouwen wij uw kenteken en chassisnummer bijvoorbeeld ook als een persoonsgegeven.

3. Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij verwerken persoonsgegevens over u omdat u gegevens zelf aan ons verstrekt bij het aangaan van een overeenkomst met ons, maar ook wanneer u gebruik maakt van onze diensten en ons daarmee gegevens verstrekt, dan wel ons in staat stelt gegevens vast te leggen over uw interesses en voorkeuren.
Aan ons verstrekte gegevens

Als u met Pon Luxury Cars een overeenkomst aangaat, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig:
• naam en adres;
• contactgegevens (telefoonnummers, e-mailadressen);
• geboortedatum;
• geslacht;
• klantnummer(s);
• financiële gegevens (bankrekeninginformatie, offertes, facturen).

Daarnaast verwerkt Pon Luxury Cars in het kader van de uitvoering een overeenkomst met u of het verlenen van een dienst aan u de volgende gegevens die als persoonsgegevens kunnen kwalificeren:
• chassisnummer en model van uw voertuig;
• technische gegevens over uw voertuig;
• kenteken van uw voertuig;
• onderhoudshistorie van uw voertuig;
• eigendomshistorie van uw voertuig (tenaamstellingsgegevens);
• andere gegevens relevant voor de betreffende overeenkomst.

Gegevens over uw gebruik van onze diensten en/of producten
Als u gebruik maakt van diensten van Pon Luxury Cars of anderszins contact heeft met ons, verwerken wij in het kader van onze dienstverlening – afhankelijk van het precieze gebruik dat u ervan maakt – de volgende gegevens die als persoonsgegevens (kunnen) worden gezien:
• gegevens die betrekking hebben op uw randapparatuur, zoals een MAC-adres, IP-adres of ander nummer;
• uw communicatievoorkeuren en instellingen;
• gegevens die wij verbinden aan bepaalde patronen, zoals een status in het profiel dat wij over u opstellen aan de hand van uw consumptiegedrag (bijvoorbeeld: de frequentie waarmee u een aankoop doet of dienst afneemt);
• surfgedrag, vastgesteld aan de hand van onze eigen observaties of cookies (zie ook artikel 9 van dit privacy statement);
• klanttevredenheidsgegevens;
• gegevens over uw gebruik van Customer Care.

4. Geen verwerking van gegevens van personen jonger dan 16 jaar
Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat Pon Luxury Cars hun persoonsgegevens verwerkt.

5. Verwerking: grondslagen en gerechtvaardigde belangen
De verwerking van persoonsgegevens vindt plaats op basis van de volgende grondslagen uit artikel 6 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming:
1. Toestemming
2. Uitvoering van een overeenkomst met u
3. Wettelijke verplichting
4. Vervulling van een taak van algemeen belang
5. Gerechtvaardigd belang van Pon Luxury Cars of een derde

Gerechtvaardigde belangen zijn onder andere: marketing, reclame, beveiliging, (misdaad)preventie, IT-beheer, onderzoek en analyse naar eigen producten of diensten, bedrijfshuishouding, juridische zaken, intern beheer.

6. Doeleinden voor het verwerken van persoonsgegevens
Pon Luxury Cars verwerkt uw persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement.
• Het opbouwen en onderhouden van de klantrelatie inclusief het onderhouden van een directe relatie tussen de verantwoordelijke en aanverwante financiële dienstverleners, onder meer voor commerciële doeleinden (grondslag: 2, 5).
• Het afhandelen van bestellingen (inclusief facturering), het verwerken in financiële administraties en logistieke afhandeling (grondslag: 2, 5).
• Het bieden van klantenservice inclusief service rondom het kopen van diensten en producten, het vervullen van garantieverplichtingen en productherroepingen voor onze eigen dienstverlening, het afhandelen van klachten en verzoeken (grondslag: 2, 3, 4 of 5).
• Het in bepaalde gevallen onderhouden van communicatie om proactief contact met gebruikers op te nemen in het kader van voertuiggebreken of -storingen of om serviceafspraken te plannen inclusief het mogelijk maken van mobiliteitsservices (grondslag: 2 of 5).
• Het uitvoeren van marktonderzoek om onze bedrijfsvoering, merken, diensten en producten te verbeteren (grondslag: 5).
• Het communiceren met betrokkenen en het bieden van een loyaliteitsprogramma (grondslag: 1 of 5).
• U benaderen met aanbiedingen of andere commerciële informatie. U heeft daarbij altijd de mogelijkheid om u hiervoor af te melden door bezwaar te maken. Bij alle communicatie is aangegeven op welke wijze u dit kan doen (grondslag: 1 of 5).
• Het verbeteren van de inhoud van onze communicatie door deze op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 5).
• Het (verder) ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande producten en diensten (grondslag: 5).
• Het meten van klanttevredenheid, het bieden van managementinformatie en het bepalen van de algehele bedrijfsstrategie (grondslag: 1 of 5).
• Het organiseren van evenementen voor data-analysedoeleinden om producten of diensten te kunnen verbeteren of ontwikkelen, waarbij deelnemers van deze evenementen werken met persoonsgegevens in (pseudo)anonieme vorm - niet direct herleidbaar naar u als natuurlijk persoon-, voor zover toegestaan onder toepasselijk recht (grondslag: 5). 
• Het bieden van diensten op het internet en via app-functionaliteiten, inclusief het bieden van relevante commerciële berichten in deze apps (grondslag: 1, 2 of 5).
• Het voldoen aan wettelijke verplichtingen, beslechting van geschillen en handhaving van onze rechten en overeenkomsten (grondslag: 3, 4 of 5).
• Het verbeteren van datakwaliteit met behulp van adresvalidatie-technieken (grondslag: 5).
• Het koppelen en analyseren van cookies van onze websites aan bij ons bekende klantgegevens. Dit doen wij om de inhoud van onze communicatie zo goed mogelijk op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 1 of 5).
• Het kunnen aanbieden van een proefrit of anderszins tijdelijk beschikbaar stellen van een voertuig. Hierbij kunnen wij u vragen u te identificeren met een geldig legitimatiebewijs en/of wanneer noodzakelijk maken wij een afgeschermd kopie van uw rijbewijs of identiteitskaart/paspoort voor de duur van het gebruik van het voertuig. Dit doen wij om uw identiteit vast te stellen en om het mogelijk te maken om aangifte te doen wanneer het vermoeden bestaat van diefstal of er sprake is van aantoonbare schade of wangedrag. (grondslag: 2).

7. Delen met derden
Pon Luxury Cars deelt uw persoonsgegevens met derden in onder andere de volgende gevallen en met bijbehorende redenen. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement:
• met gelieerde financiële dienstverleners met als doel aansluitende financiële diensten aan te bieden (grondslag: 2);
• met geautoriseerde dealers of servicepartners uit het distributienetwerk van Pon (grondslag: 1, 2 of 5);
• als wij wettelijk verplicht of bevoegd zijn om persoonsgegevens aan derden te verstrekken (grondslag: 3);
• als wij een vermoeden hebben van een schending van de rechten van derden, van strafbare feiten of van misbruik, kunnen wij persoonsgegevens verstrekken aan derden die daarbij een gerechtvaardigd belang hebben of aan instanties die het algemeen belang dienen. Dit kunnen ook handhavende autoriteiten zijn, zoals het Openbaar Ministerie of toezichthouders (grondslag: 3, 4 of 5);
• Pon Luxury Cars kan uw gegevens ook delen met andere bedrijfsonderdelen binnen de Pon groep voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of vanwege gerechtvaardigde bedrijfsbelangen, zoals het voeren van een centrale administratie of klantenservice, en het analyseren van onze dienstverlening aan u (grondslag: 5).
• met partijen die Pon Luxury Cars assisteren in haar dienstverlening en geen verwerker zijn (denk aan accountants en (juridisch) adviseurs) (grondslag: 5);
• voor bedrijfseconomische doeleinden (zoals de verkoop van bedrijfsactiviteiten of aandelen of een reorganisatie) (grondslag: 5).
Pon Luxury Cars gebruikt ook diensten van derde partijen die fungeren als 'verwerkers' (bijvoorbeeld hosting-dienstverleners, mobiliteitsdienstverleners en onderzoeksbureaus, met als doel marktonderzoek of klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Deze dienstverleners zullen persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de instructies en onder de controle van Pon Luxury Cars.

Als persoonsgegevens naar een ontvanger in het buitenland worden verzonden, gebeurt dit doorgaans alleen naar een ontvanger in een land dat volgens de Europese Commissie een voor persoonsgegevens passend beschermingsniveau biedt. Als persoonsgegevens naar een ontvanger in een land worden verstuurd dat geen passend beschermingsniveau biedt, zal 
Pon Luxury Cars ervoor zorgen dat de wettelijk vereiste waarborgen worden genomen. Indien u nadere informatie wenst te ontvangen over de doorgifte van uw persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte, kunt u contact opnemen met de Functionaris voor Gegevensbescherming van Pon (zie artikel 12).

8. Hoe lang wij gegevens bewaren
Wij bewaren persoonsgegevens overeenkomstig ons interne dataretentiebeleid en/of zo lang als (i) u klant bent bij Pon Luxury Cars of interesse blijft tonen in de diensten van Pon Luxury Cars, (ii) wij wettelijk verplicht zijn gegevens te bewaren, of (iii) wij op goede gronden menen gegevens te mogen bewaren, voor zover noodzakelijk.

9. In kaart brengen websitebezoek
Wanneer u onze websites, diensten, applicaties, communicatiediensten (zoals e-mail) en hulpmiddelen bezoekt of gebruikt, kunnen wij cookies, web beacons en andere soortgelijke technologieën voor het opslaan van informatie gebruiken met als doel advertentie-uitingen te personaliseren en u een betere, snellere en veiligere klantervaring te kunnen bieden. Als u geen cookies wenst, kunt u die weigeren. Voor meer details over het gebruik van cookies verwijzen wij naar ons cookie statement (https://www.bentleymotors.com/eu/nl/misc/cookie-policy.html)

10. Uw rechten, waaronder het recht om bezwaar te maken
U heeft het recht om te weten welke persoonsgegevens wij van u hebben vastgelegd en aan wie wij uw persoonsgegevens hebben verstrekt. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice. Pon Luxury Cars zal zich inspannen om te reageren binnen de wettelijke termijn. Buitensporige verzoeken kunnen wij buiten behandeling laten.

Naast het recht op inzage heeft u met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens de volgende rechten:
• het recht om uw toestemming in te trekken, voor zover onze verwerking van uw persoonsgegevens daarop is gebaseerd;
• het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens;
• het recht om uw persoonsgegevens te (laten) rectificeren/corrigeren;
• het recht op verwijdering van uw persoonsgegevens;
• het recht op beperking van de jou betreffende verwerking;
• het recht op dataportabiliteit;
• het absolute recht om bezwaar te maken tegen direct marketing;
• het recht om bezwaar te maken tegen verwerkingen die plaatsvinden vanwege de gerechtvaardigde belangen van Pon Luxury Cars of een derde (afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden).

U kunt uw rechten slechts uitoefenen voor zover de wet u deze rechten toekent. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u zelf is gedaan, vragen wij om een kopie van uw identiteitsbewijs bij dit verzoek mee te sturen. Hierbij vragen wij ook om op deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone; de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) onherkenbaar te maken.

11. Beveiliging en bescherming van gegevens
Pon Luxury Cars past passende beveiligingsmaatregelen toe om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging zoveel mogelijk tegen te gaan. Pon Luxury Cars heeft zowel technische als organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Deze beveiligingsmaatregelen worden periodiek herzien op basis van dreigingen.

12. Contact
Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot dit privacy statement kunt u contact opnemen met:
Pon Luxury Cars B.V.
Zuiderinslag 8 
3833BP Leusden
Onze Functionaris voor Gegevensbescherming is bereikbaar per e-mail via privacy@pon.com en per post via:

Pon’s Automobielhandel B.V.
T.a.v: 'Privacy Officer'
Antwoordnummer 6
3800 VB Amersfoort

13. Wijzigingen
De manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, en de samenstelling of hoeveelheid van gegevens die wij verwerken, kan wijzigen. Daarom behouden wij ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. U zult indien noodzakelijk op de hoogte worden gebracht van een wijziging. In dit Privacy Statement wordt altijd de laatste datum van wijziging aangegeven. Eerdere versies zijn hieronder te raadplegen:

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.