‘De details: daar gaat het hier om’.

Body

Derck Schot, Business Operations Manager CarPort Rotterdam

Bij een bedrijf als CarPort Rotterdam dat drie van de meest spraakmakende merken ter wereld onder een dak heeft, heb je iemand nodig die met een helicopterview de gang van zaken in de gaten houdt en die waar nodig de puntjes op de ‘i’ zet. Voor het nieuwe pand in de Spaanse Polder waar Bentley Rotterdam, Lamborghini Rotterdam en Porsche Centrum Rotterdam gebroederlijk samenwerken, is dat Derck Schot (25). Als Business Operations Manager is hij in Rotterdam de man die ervoor zorgt dat alles geolied verloopt.

 

De beste zijn

“Mijn werkzaamheden hier in de Spaanse Polder zijn zeer divers; ze gaan van klein naar groot; de transitie van een bouwproject tot een geoliede machine, de variabele marge en rapportages naar de belangrijkste stakeholders behoort tot mijn takenpakket. Een van mijn belangrijkste en uitdagendste doelstellingen is om CarPort Rotterdam een ‘benchmark’ van multi-brand dealers te laten worden. Het zijn alle kleine dingetjes binnen een bedrijf die samen een grote impact kunnen hebben bij een klant. We willen hier gewoon de beste zijn. De mentaliteit om dat te laten gebeuren is er al in Rotterdam. De details: daar gaat het hier om.

 

Samen

Elk merk heeft klanten met een eigen karakter. Daar spelen we hier op in. We hebben hier weliswaar drie merken onder een dak, maar we kijken er wel naar hoe we elkaar kunnen versterken. Op dat gebied zie ik echte kansen. Sommige zaken moeten hier natuurlijk merk specifiek zijn, maar je kunt op sommige vlakken best samen optrekken en daardoor de focus leggen op het unieke karakter van het merk. Waar ik elke dag aan werk is om het complete team van bijna tachtig mensen te motiveren om het samen te doen, ongeacht bij welk merk ze horen. Dat is wat we nodig hebben: je kunt het alleen maar met z’n allen doen.

 

Pon

Tijdens een ‘in-houseday’ van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit kwam ik in aanraking met Pon. Na meerdere sollicitaties ben ik gestart bij Move Amsterdam, een verzamelplaats voor alles wat met mobiliteit te maken heeft. Daar heb ik verschillende operationele verantwoordelijkheden gehad en hield ik me bezig met digitale marketing. Bij Move kwam ik in contact met Paul van Splunteren, de Senior Vice President van Pon Luxury & Performance Cars waarna ik bijna twee jaar lang onderdeel heb mogen zijn van de internationale uitbreiding en strategische initiatieven binnen Wholesale en Retail. In september vorig jaar zei Paul: ‘Ga in Rotterdam maar bewijzen dat je ook aan ‘de voorkant’ een positieve bijdrage kan leveren’. Daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor. Het is een enorme uitdaging, maar ik hou daar juist van. Ik krijg er energie van.

 

Passie

Ik ben een echt auto liefhebber en er werd thuis met grote regelmaat over auto’s gepraat; ik kreeg het met de paplepel ingegoten. Ondanks dat ik een elektrische CUPRA Born rijd en ik met veel enthousiasme naar de elektrificatie van de mobiliteitsindustrie kijk, ben ik een echte petrolhead. Boven mijn bed hing een poster van een Lamborghini Murcielago LP640-4 Roadster en zo’n klassieke Porsche 356 Coupe in Rally uitvoering. Dat is een droom die ik ooit wil waarmaken.”

Nieuws

Image
derck schot

‘De details: daar gaat het hier om’.

Derck Schot, Business Operations Manager CarPort Rotterdam

Image
Magazijn Bentley

'Trots dat ik bij Bentley Rotterdam mag werken'.

Sander de Groot, de nieuwe magazijnman van Bentley Rotterdam.

Image
techniek Bentley

‘We doen het hier met z’n allen’.

Sander Prins, de nieuwe diagnose specialist van Bentley Rotterdam