Bentley Flying Spur Hybrid

De lancering van de Flying Spur Hybrid markeert weer een prachtige stap op weg naar een elektrische Bentley-toekomst. De vooruitstrevende 2,9-liter V6-motor met dubbele turbo, gecombineerd met een 100 kW elektromotor, uniek voor de Flying Spur Hybrid, toont ons vermogen om duurzaam design te combineren met voortreffelijk vakmanschap en werkelijk moeiteloze, compromisloze prestaties. Dit is de nieuwe standaard voor luxe hybride auto's.

RIJDEN ZONDER COMPROMIS

De Flying Spur Hybrid staat als een vooruitstrevend statement van duurzaam luxedesign. Het gestroomlijnde profiel balanceert elegantie met aerodynamische efficiëntie, terwijl een lange, vloeiende daklijn een gevoel van moeiteloze kracht oproept. Met een 2,9 liter twin-turbo benzinemotor en een krachtige 100 kW elektromotor biedt de Flying Spur Hybrid verder moeiteloos vermogen op de openbare weg, naast de mogelijkheid om alleen op elektrisch vermogen te rijden. Zelfs zonder ingeschakelde benzinemotor kunt u op snelwegsnelheden rijden.

Maar dit gaat niet alleen over verantwoord rijden - het gaat ook om opwinding. Dankzij het extra koppel dat door de elektromotor wordt geleverd, is de acceleratie onmiddellijk. De auto snelt vooruit met alle soepele, verfijnde kracht die de wereld van een Bentley verwacht.

Een perfect gebalanseerde rit

Dankzij de combinatie van benzine en elektrisch vermogen biedt hij drie rijmodi. Met de EV Drive-modus kunt u korte ritten alleen op elektriciteit maken. De hybride modus stelt de auto in staat om te schakelen tussen de benzinemotor en de elektrische aandrijving, om uw reis zo eenvoudig mogelijk te maken. In deze modus kan het slimme navigatiesysteem van de auto in E-Mode draaien. Dit doet meer dan alleen de meest directe route uitstippelen. Het past autonoom de balans tussen benzine en elektrisch vermogen tijdens uw reis aan om de uitstoot tot een minimum te beperken. Het kijkt naar routeafstand, batterijniveaus, snelheidslimieten, aantal knooppunten en waarschijnlijke niveaus van verkeersopstoppingen, en berekent vervolgens welke delen van de reis door de motor moeten worden aangedreven en welke op de elektromotor kunnen vertrouwen. De derde optie is de Hold-modus, die een ander evenwicht bereikt. Hier vertrouwt de auto voornamelijk op zijn benzinemotor met enige elektrische aandrijving, gecompenseerd door regeneratief remmen om batterijvermogen terug te winnen voor wanneer je het echt nodig hebt.

Verantwoordelijk en powervol

Voor bestuurders is de sensatie niet anders dan vliegen in een privéjet. Ondertussen is de ervaring voor de bestuurder stimulerend – en de cijfers zijn werkelijk formidabel: 0-100 km/u in 4,3 seconden en een topsnelheid van 285 km/u. De benzinemotor is geoptimaliseerd voor zowel efficiëntie als prestaties, waardoor deze auto de meest milieuvriendelijke Flying Spur is die ooit is gebouwd. Maar vergis u niet - dit is een fenomenaal krachtige luxe sedan.

Een gepersonaliseerde display

Het 12,3-inch centrale touchscreen kan desgewenst worden opgedeeld in twee of drie afzonderlijke vensters en volledig worden aangepast om prioriteit te geven aan informatie die belangrijk is voor zowel de bestuurder als de voorpassagier.

Op het digitale instrumentendisplay achter het stuur is de auto voorzien van elegante nieuwe graphics. U kunt kiezen of u de wijzerplaten in de klassieke of uitgebreide modus wilt bekijken – de laatste biedt een bredere weergave van de navigatiekaart, naast de weergave op het centrale touchscreen. U kunt zelfs kiezen of de cijfers op de snelheidsmeter in mijlen of kilometers per uur verschijnen.

Motor - Flying Spur Hybrid

Motor                                                               2.9 V6 twin-turbocharger engine combined with 100kW electric motor

Transmissie                                                      8-speed Automatic Transmission

Vermogen (gecombineerd)                                536 bhp / 544 PS / 400 kW

Vermogen (e-Drive)                                          134 bhp / 136 PS / 100 kW

Koppel (gecombineerd)                                     553 lb-ft / 750 Nm

Koppel (e-Drive)                                               295 lb-ft / 400 Nm

Batterijcapaciteit                                              18.0 kWh

Motor capaciteit                                               2894 cc

Brandstof                                                         Benzine en elektrisch

Prestaties - Flying Spur Hybrid

Maximumsnelheid                                             177 mph / 285 km/h

Acceleratie MPH                                                0 - 60 mph 5.2 secs

Acceleratie KMH                                                0 - 100 km/h 5.5 secs

Afmetingen - Flying Spur Hybrid

Carrosserietype                                               Saloon

Totale lengte                                                   5316 mm / 209,29 inch

Breedte over spiegels                                      2220 mm / 87,4 inch

Breedte met ingeklapte spiegels                       2013 mm / 79,25 inch

Totale hoogte                                                  1483 mm / 58,39 inch

Wielbasis                                                         3194 mm / 125,75 inch