Bentley Bentayga V8

Met een adembenemende nieuwe vormgeving en een opvallend nieuw design, ontzagwekkende prestaties en een heel pakket aan innovatieve technologieën is de Bentayga een luxueuze SUV die uitblinkt in iedere omgeving. De krachtige en dynamische rijervaring wordt nog versterkt door het interieur van een verbluffend vakmanschap dat zowel bestuurders als passagiers uitdaagt tot nieuwe ontdekkingen.

Een karakteristiek exterieur

Het dynamische exterieur van de Bentayga V8 is nadrukkelijk aanwezig. Een bredere matrixgrille domineert het design aan de voorzijde en dit wordt aangevuld met de sterk gesculptuurde details van de carrosserie. Zo ontstaat een assertieve impressie als verwijzing naar de krachtige prestatie-eigenschappen van de Bentayga‘s V8. Elliptische koplampen met een complex ‘kristalgeslepen‘ effect zorgen voor een gedistingeerde touch.

Aan de achterzijde is het ontwerp van de Bentayga ook ingrijpend getransformeerd. De achterlichten zijn voorzien van een uniek 3D-ruitmotief en sieren een bredere, strakkere achterklep waaronder ovale gescheiden uitlaatpijpen in de achterbumper de karakteristieke look helemaal af maken.

Een uitnodigend interieur

Het interieur van de Bentayga V8 is een feest van Bentley‘s fameuze vakmanschap dat iedere reis opnieuw luxueuze niveaus van comfort en technologische innovatie biedt.

Een modern 10,9-inch touchscreen met hoge resolutie en een digitaal informatiepaneel voor de bestuurder zijn fraai geïntegreerd in de cockpit - beide moderne elementen die de verbluffende nieuwe ontwerpen van het stuur, de deuren en de stoelen prachtig aanvullen.

MOEITELOZE PRESTATIES VAN DE BENTLEY BENTAYGA V8

De rijervaring van de Bentayga V8 doet meer denken aan die van een grand tourer dan van een SUV – onder begeleiding, natuurlijk, van het onmiskenbare geronk van een Bentley V8-motor.

De zinderende prestaties en bediening kunnen nog verder worden verhoogd met de Bentley Dynamic Ride innovatieve actieve rolregeling, die zorgt voor optimale stabilisatie bij het nemen van bochten en voor meer grip bij het off-roadrijden . Dat resulteert in een zeer opmerkelijk niveau van comfort en controle.

Deze luxueuze SUV accelereert niet alleen van 0 tot 100 km/h in 4,5 seconden, maar heeft bovendien een adembenemende topsnelheid van 290 km/h. Het fenomenale koppel wordt bij lage motortoerentallen geleverd met ruim voldoende vermogensreserve, zodat een maximum van 770 Nm wordt bereikt bij een motortoerental van minder dan 2.000 tpm.

Het ongekende vermogen van de Bentayga wordt geëvenaard door zijn motorefficiëntie. Er worden technologieën ingezet zoals start-stop en variabele cilinderinhoud, waarbij vier van de acht cilinders worden uitgeschakeld als ze niet nodig zijn, zodat een zeer praktische actieradius van 733 km (NEDC) wordt bereikt.

Geavanceerde en intuïtieve technologie

De Bentayga V8 boezemt vertrouwen in en een gevoel van veiligheid tijdens iedere rit dankzij de allernieuwste, geavanceerde technologie. Het gloednieuwe infotainmentsysteem met kristalheldere schermen is een genot tijdens iedere rit en wordt begeleid door het draadloze Apple CarPlay en Android Auto.

De passagiers achterin kunnen met een afstandsbediening met touchscreen hun omgeving naar wens aanpassen met voor het eerst controle over de zonwering van het panoramadak en sfeerverlichting.

Tegelijkertijd maakt een ingebouwde SIM de functies binnen de auto veel eenvoudiger, met een verbinding met de buitenwereld waarmee u kunt genieten van online radio en muziekdiensten, en de functionaliteit van de nieuwste kaartupdates en verbeterde verkeersbordenherkenning.

De app My Bentley biedt toegang tot een volledig pakket innovatieve services die uw dagelijkse leefstijl ondersteunen met een veiligere, slimmere en comfortabelere rijervaring met tools zoals uw auto zoeken op afstand, en uw auto vergrendelen en ontgrendelen op afstand.

FIRST EDITION BENTLEY BENTAYGA V8

Met de Bentayga First Edition wordt het gedurfde, kenmerkende ontwerp van de SUV gevierd – en hiervan zal vanaf de introductie slechts een beperkt aantal modellen verkrijgbaar zijn.

Tot de exclusieve eigenschappen behoren First Edition-badges zowel op het exterieur als het interieur van de wagen, unieke contraststiksels voor het ruitvormige quiltwerk, en de optie om First Edition of de Bentley Wings op de stoelen te laten borduren.

Bovendien zal deze Limited Edition standaard een aantal van de meest gewilde opties bevatten. Zo zijn er de baanbrekende actieve rolregeling, Bentley Dynamic Ride, het krachtige en betoverende audiosysteem Naim for Bentley, en de Touring Specification die een hele reeks technologieën in zich verenigt voor heerlijke lange reizen op hoge snelheid. Daarnaast wordt voorzien in de Front Seat Comfort Specification, waarmee de toch al indrukwekkend comfortabele stoelen in de Bentayga nog een klasse worden verhoogd.

Gepersonaliseerd door u

Bij Bentley Rotterdam kunnen wij u helpen een wagen te creëren die helemaal uniek voor u is, dankzij de vrijwel eindeloze combinaties van opties waaruit u kunt kiezen. U kunt een keuze maken uit de zeven standaardkleuren voor het exterieur of onze uitgebreide reeks optionele kleuren zoals het nieuwe Patina, een luxueuze tint beige, en Viridian, een volle donkere tint lentegroen.

De Blackline Specification wijzigt het karakter van de wagen dramatisch met zijn volledig zwarte glanzende onderdelen die zorgen voor een intense, intimiderende look.

De indrukwekkende Black Specification gaat nog een stap verder met zijn carbon fibre details, zwarte 22” 5-spaaks wielen en zwarte uitlaatpijpen.

Crown Cut Walnut is het standaardfineer, maar er zijn nog zeven opties verkrijgbaar, en decoratief contraststiksel, geborduurde emblemen en micro-piping bieden nog meer opties voor het interieur. Tot slot zorgen 15 kleuren leer en vijf verschillende combinaties van twee kleuren dat geen twee Bentayga-interieurs ooit hetzelfde zullen zijn.

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE BENTLEY BENTAYGA V8

Motor - Bentayga V8

Motor                                                                 4.0 litre twin-turbocharged V8

Transmissie                                                         8-speed Automatic Transmission

Vermogen                                                           550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 6000 rpm

Koppel                                                                770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm

Emissieniveau                                                     EU 6

Brandstof                                                           EU 95 to 98 RON

Prestaties - Bentayga V8

Maximumsnelheid                                                        180 mph / 290 km/h

Acceleratie MPH                                                          0 - 60 mph 4.4 secs

Acceleratie KMH                                                          0 - 100 km/h 4.5 secs

Afmetingen - Bentayga V8

Carrosserietype                                                                   SUV

Totale lengte                                                                        5125mm / 201.77in

Breedte met spiegels                                                           2222mm / 87.48in

Breedte met ingeklapte spiegels                                           2010mm / 79.13in

Hoogte                                                                               1728mm / 68.03in (normal with antenna), 1748mm (height 1 with antenna), 1763mm (height 2 with antenna)

Wielbasis                                                                            2995mm / 117.91in

Brandstofverbruik - Bentayga V8

NEDC (nieuwe Europese rijcyclus):

Stadsverkeer                                                                  16.5 litres/100km

Buiten de stad                                                                 9.3 litres/100km

Gecombineerd                                                                12.0 litres/100km

CO2-emissies (gecombineerd)                                         272 g/km

Actieradius                                                                     708 km

WLTP-rijcyclus:

Laag                                                                               20.9 litres/100 km

Gemiddeld                                                                      13.2 litres/100 km

Hoog                                                                              10.9 litres/100 km

Hoogst                                                                           11.8 litres/100 km

Gecombineerd                                                                13.0 litres/100 km

Gecombineerd CO2                                                        294 g/km

Actieradius                                                                     654 km

Energielabel                                                                    E

Informatie Opvragen Bentayga

Privacy statement Bentley Rotterdam (onderdeel van Pon Luxury Cars B.V.)

De Pon Luxury Cars B.V. vindt de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang. Wij verwerken uw gegevens dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid.
Met dit privacy statement informeren wij u over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?
In dit privacy statement beschrijft de Pon Luxury Cars B.V. (hierna: “Pon Luxury Cars” of “wij”) hoe zij als verwerkingsverantwoordelijke met uw persoonsgegevens omgaat. Wij zijn verbonden aan Pon Holdings B.V. ("Pon") en maken onderdeel uit van de Pon groep.

2. Wat is een persoonsgegeven?
Informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon is een persoonsgegeven. Of bepaalde informatie als een persoonsgegeven moet worden gekwalificeerd hangt er mede vanaf of Pon Luxury Cars beschikt over wettige middelen waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij deze inzet om een betrokkene te identificeren. Zo beschouwen wij uw kenteken en chassisnummer bijvoorbeeld ook als een persoonsgegeven.

3. Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij verwerken persoonsgegevens over u omdat u gegevens zelf aan ons verstrekt bij het aangaan van een overeenkomst met ons, maar ook wanneer u gebruik maakt van onze diensten en ons daarmee gegevens verstrekt, dan wel ons in staat stelt gegevens vast te leggen over uw interesses en voorkeuren.
Aan ons verstrekte gegevens

Als u met Pon Luxury Cars een overeenkomst aangaat, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig:
• naam en adres;
• contactgegevens (telefoonnummers, e-mailadressen);
• geboortedatum;
• geslacht;
• klantnummer(s);
• financiële gegevens (bankrekeninginformatie, offertes, facturen).

Daarnaast verwerkt Pon Luxury Cars in het kader van de uitvoering een overeenkomst met u of het verlenen van een dienst aan u de volgende gegevens die als persoonsgegevens kunnen kwalificeren:
• chassisnummer en model van uw voertuig;
• technische gegevens over uw voertuig;
• kenteken van uw voertuig;
• onderhoudshistorie van uw voertuig;
• eigendomshistorie van uw voertuig (tenaamstellingsgegevens);
• andere gegevens relevant voor de betreffende overeenkomst.

Gegevens over uw gebruik van onze diensten en/of producten
Als u gebruik maakt van diensten van Pon Luxury Cars of anderszins contact heeft met ons, verwerken wij in het kader van onze dienstverlening – afhankelijk van het precieze gebruik dat u ervan maakt – de volgende gegevens die als persoonsgegevens (kunnen) worden gezien:
• gegevens die betrekking hebben op uw randapparatuur, zoals een MAC-adres, IP-adres of ander nummer;
• uw communicatievoorkeuren en instellingen;
• gegevens die wij verbinden aan bepaalde patronen, zoals een status in het profiel dat wij over u opstellen aan de hand van uw consumptiegedrag (bijvoorbeeld: de frequentie waarmee u een aankoop doet of dienst afneemt);
• surfgedrag, vastgesteld aan de hand van onze eigen observaties of cookies (zie ook artikel 9 van dit privacy statement);
• klanttevredenheidsgegevens;
• gegevens over uw gebruik van Customer Care.

4. Geen verwerking van gegevens van personen jonger dan 16 jaar
Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat Pon Luxury Cars hun persoonsgegevens verwerkt.

5. Verwerking: grondslagen en gerechtvaardigde belangen
De verwerking van persoonsgegevens vindt plaats op basis van de volgende grondslagen uit artikel 6 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming:
1. Toestemming
2. Uitvoering van een overeenkomst met u
3. Wettelijke verplichting
4. Vervulling van een taak van algemeen belang
5. Gerechtvaardigd belang van Pon Luxury Cars of een derde

Gerechtvaardigde belangen zijn onder andere: marketing, reclame, beveiliging, (misdaad)preventie, IT-beheer, onderzoek en analyse naar eigen producten of diensten, bedrijfshuishouding, juridische zaken, intern beheer.

6. Doeleinden voor het verwerken van persoonsgegevens
Pon Luxury Cars verwerkt uw persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement.
• Het opbouwen en onderhouden van de klantrelatie inclusief het onderhouden van een directe relatie tussen de verantwoordelijke en aanverwante financiële dienstverleners, onder meer voor commerciële doeleinden (grondslag: 2, 5).
• Het afhandelen van bestellingen (inclusief facturering), het verwerken in financiële administraties en logistieke afhandeling (grondslag: 2, 5).
• Het bieden van klantenservice inclusief service rondom het kopen van diensten en producten, het vervullen van garantieverplichtingen en productherroepingen voor onze eigen dienstverlening, het afhandelen van klachten en verzoeken (grondslag: 2, 3, 4 of 5).
• Het in bepaalde gevallen onderhouden van communicatie om proactief contact met gebruikers op te nemen in het kader van voertuiggebreken of -storingen of om serviceafspraken te plannen inclusief het mogelijk maken van mobiliteitsservices (grondslag: 2 of 5).
• Het uitvoeren van marktonderzoek om onze bedrijfsvoering, merken, diensten en producten te verbeteren (grondslag: 5).
• Het communiceren met betrokkenen en het bieden van een loyaliteitsprogramma (grondslag: 1 of 5).
• U benaderen met aanbiedingen of andere commerciële informatie. U heeft daarbij altijd de mogelijkheid om u hiervoor af te melden door bezwaar te maken. Bij alle communicatie is aangegeven op welke wijze u dit kan doen (grondslag: 1 of 5).
• Het verbeteren van de inhoud van onze communicatie door deze op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 5).
• Het (verder) ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande producten en diensten (grondslag: 5).
• Het meten van klanttevredenheid, het bieden van managementinformatie en het bepalen van de algehele bedrijfsstrategie (grondslag: 1 of 5).
• Het organiseren van evenementen voor data-analysedoeleinden om producten of diensten te kunnen verbeteren of ontwikkelen, waarbij deelnemers van deze evenementen werken met persoonsgegevens in (pseudo)anonieme vorm - niet direct herleidbaar naar u als natuurlijk persoon-, voor zover toegestaan onder toepasselijk recht (grondslag: 5). 
• Het bieden van diensten op het internet en via app-functionaliteiten, inclusief het bieden van relevante commerciële berichten in deze apps (grondslag: 1, 2 of 5).
• Het voldoen aan wettelijke verplichtingen, beslechting van geschillen en handhaving van onze rechten en overeenkomsten (grondslag: 3, 4 of 5).
• Het verbeteren van datakwaliteit met behulp van adresvalidatie-technieken (grondslag: 5).
• Het koppelen en analyseren van cookies van onze websites aan bij ons bekende klantgegevens. Dit doen wij om de inhoud van onze communicatie zo goed mogelijk op uw persoonlijke voorkeur af te stemmen (grondslag: 1 of 5).
• Het kunnen aanbieden van een proefrit of anderszins tijdelijk beschikbaar stellen van een voertuig. Hierbij kunnen wij u vragen u te identificeren met een geldig legitimatiebewijs en/of wanneer noodzakelijk maken wij een afgeschermd kopie van uw rijbewijs of identiteitskaart/paspoort voor de duur van het gebruik van het voertuig. Dit doen wij om uw identiteit vast te stellen en om het mogelijk te maken om aangifte te doen wanneer het vermoeden bestaat van diefstal of er sprake is van aantoonbare schade of wangedrag. (grondslag: 2).

7. Delen met derden
Pon Luxury Cars deelt uw persoonsgegevens met derden in onder andere de volgende gevallen en met bijbehorende redenen. Het cijfer achter ieder doel correspondeert met de grondslag genoemd in artikel 5 van dit privacy statement:
• met gelieerde financiële dienstverleners met als doel aansluitende financiële diensten aan te bieden (grondslag: 2);
• met geautoriseerde dealers of servicepartners uit het distributienetwerk van Pon (grondslag: 1, 2 of 5);
• als wij wettelijk verplicht of bevoegd zijn om persoonsgegevens aan derden te verstrekken (grondslag: 3);
• als wij een vermoeden hebben van een schending van de rechten van derden, van strafbare feiten of van misbruik, kunnen wij persoonsgegevens verstrekken aan derden die daarbij een gerechtvaardigd belang hebben of aan instanties die het algemeen belang dienen. Dit kunnen ook handhavende autoriteiten zijn, zoals het Openbaar Ministerie of toezichthouders (grondslag: 3, 4 of 5);
• Pon Luxury Cars kan uw gegevens ook delen met andere bedrijfsonderdelen binnen de Pon groep voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of vanwege gerechtvaardigde bedrijfsbelangen, zoals het voeren van een centrale administratie of klantenservice, en het analyseren van onze dienstverlening aan u (grondslag: 5).
• met partijen die Pon Luxury Cars assisteren in haar dienstverlening en geen verwerker zijn (denk aan accountants en (juridisch) adviseurs) (grondslag: 5);
• voor bedrijfseconomische doeleinden (zoals de verkoop van bedrijfsactiviteiten of aandelen of een reorganisatie) (grondslag: 5).
Pon Luxury Cars gebruikt ook diensten van derde partijen die fungeren als 'verwerkers' (bijvoorbeeld hosting-dienstverleners, mobiliteitsdienstverleners en onderzoeksbureaus, met als doel marktonderzoek of klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Deze dienstverleners zullen persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de instructies en onder de controle van Pon Luxury Cars.

Als persoonsgegevens naar een ontvanger in het buitenland worden verzonden, gebeurt dit doorgaans alleen naar een ontvanger in een land dat volgens de Europese Commissie een voor persoonsgegevens passend beschermingsniveau biedt. Als persoonsgegevens naar een ontvanger in een land worden verstuurd dat geen passend beschermingsniveau biedt, zal 
Pon Luxury Cars ervoor zorgen dat de wettelijk vereiste waarborgen worden genomen. Indien u nadere informatie wenst te ontvangen over de doorgifte van uw persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte, kunt u contact opnemen met de Functionaris voor Gegevensbescherming van Pon (zie artikel 12).

8. Hoe lang wij gegevens bewaren
Wij bewaren persoonsgegevens overeenkomstig ons interne dataretentiebeleid en/of zo lang als (i) u klant bent bij Pon Luxury Cars of interesse blijft tonen in de diensten van Pon Luxury Cars, (ii) wij wettelijk verplicht zijn gegevens te bewaren, of (iii) wij op goede gronden menen gegevens te mogen bewaren, voor zover noodzakelijk.

9. In kaart brengen websitebezoek
Wanneer u onze websites, diensten, applicaties, communicatiediensten (zoals e-mail) en hulpmiddelen bezoekt of gebruikt, kunnen wij cookies, web beacons en andere soortgelijke technologieën voor het opslaan van informatie gebruiken met als doel advertentie-uitingen te personaliseren en u een betere, snellere en veiligere klantervaring te kunnen bieden. Als u geen cookies wenst, kunt u die weigeren. Voor meer details over het gebruik van cookies verwijzen wij naar ons cookie statement (https://www.bentleymotors.com/eu/nl/misc/cookie-policy.html)

10. Uw rechten, waaronder het recht om bezwaar te maken
U heeft het recht om te weten welke persoonsgegevens wij van u hebben vastgelegd en aan wie wij uw persoonsgegevens hebben verstrekt. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice. Pon Luxury Cars zal zich inspannen om te reageren binnen de wettelijke termijn. Buitensporige verzoeken kunnen wij buiten behandeling laten.

Naast het recht op inzage heeft u met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens de volgende rechten:
• het recht om uw toestemming in te trekken, voor zover onze verwerking van uw persoonsgegevens daarop is gebaseerd;
• het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens;
• het recht om uw persoonsgegevens te (laten) rectificeren/corrigeren;
• het recht op verwijdering van uw persoonsgegevens;
• het recht op beperking van de jou betreffende verwerking;
• het recht op dataportabiliteit;
• het absolute recht om bezwaar te maken tegen direct marketing;
• het recht om bezwaar te maken tegen verwerkingen die plaatsvinden vanwege de gerechtvaardigde belangen van Pon Luxury Cars of een derde (afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden).

U kunt uw rechten slechts uitoefenen voor zover de wet u deze rechten toekent. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u zelf is gedaan, vragen wij om een kopie van uw identiteitsbewijs bij dit verzoek mee te sturen. Hierbij vragen wij ook om op deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone; de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) onherkenbaar te maken.

11. Beveiliging en bescherming van gegevens
Pon Luxury Cars past passende beveiligingsmaatregelen toe om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging zoveel mogelijk tegen te gaan. Pon Luxury Cars heeft zowel technische als organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Deze beveiligingsmaatregelen worden periodiek herzien op basis van dreigingen.

12. Contact
Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot dit privacy statement kunt u contact opnemen met:
Pon Luxury Cars B.V.
Zuiderinslag 8 
3833BP Leusden
Onze Functionaris voor Gegevensbescherming is bereikbaar per e-mail via privacy@pon.com en per post via:

Pon’s Automobielhandel B.V.
T.a.v: 'Privacy Officer'
Antwoordnummer 6
3800 VB Amersfoort

13. Wijzigingen
De manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, en de samenstelling of hoeveelheid van gegevens die wij verwerken, kan wijzigen. Daarom behouden wij ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. U zult indien noodzakelijk op de hoogte worden gebracht van een wijziging. In dit Privacy Statement wordt altijd de laatste datum van wijziging aangegeven. Eerdere versies zijn hieronder te raadplegen:

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.